• 1 pierś z kurczaka pokrojona w grubą kostkę
  • 2 cebule pokrojone w grube kawałki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • mały słoiczek słodkich papryczek konserwowych
  • sos tabasco do doprawienia całości – 2 łyżeczki
  • sól, chili
  • 1 łyżka miodu
  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej albo skrobi kukurydzianej
  • kilka łyżek wody lub rosołu drobiowego do rozrzedzenia bejcy i wyregulowania gęstości

Składniki bejcy zblendować, wymieszać ze sobą podgrzewając na patelni a na koniec zagotować całość krótko. Po ostudzeniu wymieszać z kurczakiem i marynować kilka godzin. Nadziewać na przemian z cebulą i grillować na rumiano z obu stron.