Składniki :
- 15 małych kiełbasek wieprzowych lub drobiowych [podobnych do parówek ale nadal kiełbasek]
- puszka ananasa lub ananas świeży pokrojony w kwadraty
- 3 cebule pokrojone podobnie jak ananas
Marynata :
- 4 łyżki płynnego miodu
- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 drobno posiekane świeże chili
Wykonanie :
W pierwszej kolejności należy połączyć składniki marynaty ze sobą i dokładnie wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty dodać pokrojone ananasy, kiełbaski i cebule i po wymieszaniu odstawić do marynowania na 3h. Następnie składniki marynaty nadziewać na patyczki do szaszłyków i grillować na rumiano z obu stron. Takie szaszłyki można również upiec w piekarniku. Podawać do sałatek i młodych ziemniaków.