Składniki :

  • 15 małych kiełbasek wieprzowych lub drobiowych [podobnych do parówek ale nadal kiełbasek]
  • puszka ananasa lub ananas świeży pokrojony w kwadraty
  • 3 cebule pokrojone podobnie jak ananas

Marynata :

  • 4 łyżki płynnego miodu
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 drobno posiekane świeże chili

Wykonanie :

W pierwszej kolejności należy połączyć składniki marynaty ze sobą i dokładnie wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty dodać pokrojone ananasy, kiełbaski i cebule i po wymieszaniu odstawić do marynowania na 3h. Następnie składniki marynaty nadziewać na patyczki do szaszłyków i grillować na rumiano z obu stron. Takie szaszłyki można również upiec w piekarniku. Podawać do sałatek i młodych ziemniaków.