Składniki :
- piersi z kurczaka
- chuda wieprzowina
- mięso mielone
- kiełbasa
- boczek wędzony
- pomidorki koktajlowe
- ananas z puszki w plasterkach
- papryki – czerwone, zielone i żółte
- cebule
- pieczarki
- świeży rozmaryn
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- Do mięsa mielonego :
- przyprawa gyros-kebab
- sól, pieprz
- jajko
- Do wieprzowiny :
- przyprawa garam masala
- chili w proszku
- sól, pieprz
- Do kurczaka :
- przyprawa do kurczaka
- sól, pieprz
- Do boczku i kiełbasy :
- przyprawa grillowa
- sól, pieprz
Wykonanie :
Mięsa pokroić na takiej samej wielkości kawałki, zamarynować w oliwie i odpowiednio zaklasyfikowanych przyprawach i odstawić do marynowania na 1h do lodówki. Mięso mielone przyprawić, dodać jajko i uturlać kulki wielkości kawałków pozostałych mięs i usmażyć na patelni w głębokim tłuszczu. Warzywa pokroić na takiej samej wielkości kawałki i nadziewać na szpadki grillowe na zmianę ze wszystkimi mięsami. Tak przygotowane szaszłyki posypać posiekanym drobno świeżym rozmarynem i grillować często obracając do miękkości mięs.