• 1 filet z piersi kurczaka pokrojony w grube kostki
  • 2 cebule pokrojona w grube kawałki
  • 2 czerwone i żółte papryki pokrojone w spore kawałki
  • 5 łyżek jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • 2 czubate łyżki miodu
  • 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej
  • sól, chili w płatkach
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnkku
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1 łyżka oleju sezamowego

Składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać a następnie zagotować na patelni. Ostudzić i wymieszać z pokrojonym mięsem kurczaka. Odstawić do marynowania na kilka godzin. Następnie nabijać na patyczki do szaszłyków razem z warzywami i grillować na tackach często obracając i smarując dodatkowo pozostałą marynatą.