Składniki :
- 2 mieszanki warzywne mrożone – chińska i z brokułami
- ryż [ilość według uznania ale nie mniej niż 2 kubeczki – przepis na 4 porcje]
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- sól, pieprz, przyprawa chińska, sos sojowy, sos teryiaki, sos ostrygowy, curry, czerwona papryka, kurkuma
- 0,5 kg pieczarek
- masło
Wykonanie :
Na początku ugotować ryż w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy [płaska łyżeczka] dla koloru.
Ryż odcedzić , przepłukać zimną wodą i odstawić.
Pieczarki usmażyć na maśle z dodatkiem soli, pieprzu i przyprawy chińskiej [+/- łyżeczka].
Mięso pokroić w paseczki i przyprawić solą, pieprzem, curry i papryką.
Dodać do smażących się pieczarek.
Smażyć 10 minut a następnie dodać wszystkie sosy [po 2 łyżki lub wedle uznania można dodać więcej] i dalej smażyć 10 minut.
Na koniec dodać warzywa, dusić aż całość zmięknie, sprawdzić smak, ewentualnie jeszcze doprawić i podawać z ryżem.
Danie można urozmaicić mleczkiem kokosowym.