Składniki :
- – dowolna ilość ryby – ulubionych filetów – usmażonych zwyczajnie
- – mąka do obtaczania ryby i jajko – na panierkę + sól i pieprz
- – ogórki kiszone
- – 1 świeża czerwona papryka
- – 1 czerwona cebula
- SOS :
- – 1/2 szklanki oleju
- – 2 łyżki cukru
- – 2 łyżki octu (najlepiej winnego)
- – 2 szklanki wody
- – pieprz, ziele angielskie, sól, pieprz kolorowy
- – 4 łyżki keczupu
- – 1 mały koncentrat pomidorowy
Wykonanie :
Wszystkie składniki gotować ze sobą aż sos zgęstnieje. Dodać ogórki kiszone pokrojone w paski, świeżą paprykę w paski i cebulę w piórka. Chwilę to gotować (kilkanaście minut) i polać usmażoną już rybę. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.