Składniki :

  • – dowolna ilość ryby – ulubionych filetów – usmażonych zwyczajnie
  • – mąka do obtaczania ryby i jajko – na panierkę + sól i pieprz
  • – ogórki kiszone
  • – 1 świeża czerwona papryka
  • – 1 czerwona cebula
  • SOS :
  • – 1/2 szklanki oleju
  • – 2 łyżki cukru
  • – 2 łyżki octu (najlepiej winnego)
  • – 2 szklanki wody
  • – pieprz, ziele angielskie, sól, pieprz kolorowy
  • – 4 łyżki keczupu
  • – 1 mały koncentrat pomidorowy

Wykonanie :

Wszystkie składniki gotować ze sobą aż sos zgęstnieje. Dodać ogórki kiszone pokrojone w paski, świeżą paprykę w paski i cebulę w piórka. Chwilę to gotować (kilkanaście minut) i polać usmażoną już rybę. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.