Składniki :
- – 20 plasterków chudej drobiowej wędliny, lub innej dowolnej ulubionej jak na przykładowo podanym zdjęciu (wedle uznania, ja wolę chudą indyczą wędlinę) – koniecznie pokrojonej w cieniutkie, niemalże przeźroczyste plastry
- – łyżka masła
- – 3 łyżki utartego na drobniutkich oczkach żółtego sera
- – 4 łyżki gęstej śmietany
- – 2 łyżki majonezu
- – sól, pieprz biały lub kolorowy, słodka czerwona papryka, pieprz cayenne
- – dowolna ulubiona musztarda
- – liście sałaty masłowej do podania
- – 1 pomidor
- – 1 czerwona papryka
- – 1 zielony ogórek wąż
Wykonanie :
Z 20 plastrów wybrać 10 lub 12 najładniejszych, resztę posiekać na drobniutką kosteczkę i połączyć z utartym na puch masłem i pozostałymi składnikami farszu. Doprawić do smaku na pikantnie. Gotowym farszem smarować pozostawione plastry szynki i zwijać w rożki lub rulony – wedle uznania. Gotowe zawijaski układać na liściach sałaty i przybrać pozostawionymi warzywami do dekoracji – pomidorem, papryką i ogórkiem.
Można zalać tak przygotowane rulony warzywną lub mięsną galaretą i podać w postaci zimnych nóżek.
mi też ale niestety nie daję rady ;p
zdjęć mi jednak brakuje :) przepisy ciekawe są :)