Składniki :
- opakowanie makaronu
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 10 szparagów
- 1 mały bakłażan
- 1 mała cukinia
- szklanka pomidorków koktajlowych
- pół szklanki tartego parmezanu
- 4 łyżki oliwy z chili
- sól, pieprz
- oregano, tymianek
- łyżka masła
Wykonanie :
Na maśle z oliwą podsmażyć posiekaną cebulkę, dodać czosnek i po chwili dodać podgotowane szparagi, zasolonego i wypłukanego bakłażana pokrojonego w kostkę, cukinię w plasterkach, pokrojone na połówki pomidorki, zioła, przyprawy i całość smażyć razem często mieszając aż warzywa będą podsmażone. Następnie sprawdzić smak, doprawić jeśli to konieczne i dodać gorący ugotowany makaron. Dokładnie całość wymieszać ze sobą i podawać z parmezanem.