Składniki :

  • opakowanie makaronu
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 10 szparagów
  • 1 mały bakłażan
  • 1 mała cukinia
  • szklanka pomidorków koktajlowych
  • pół szklanki tartego parmezanu
  • 4 łyżki oliwy z chili
  • sól, pieprz
  • oregano, tymianek
  • łyżka masła

Wykonanie :

Na maśle z oliwą podsmażyć posiekaną cebulkę, dodać czosnek i po chwili dodać podgotowane szparagi, zasolonego i wypłukanego bakłażana pokrojonego w kostkę, cukinię w plasterkach, pokrojone na połówki pomidorki, zioła, przyprawy i całość smażyć razem często mieszając aż warzywa będą podsmażone. Następnie sprawdzić smak, doprawić jeśli to konieczne i dodać gorący ugotowany makaron. Dokładnie całość wymieszać ze sobą i podawać z parmezanem.