Składniki :

  • 1 pierś z kurczaka pokrojona w grubsze paski lub kostkę
  • olej do smażenia
  • 4 małe czerwone cebule
  • 1 czerwona papryka
  • mix sałat – dowolny ulubiony
  • sól, pieprz do smaku
  • grzanki czosnkowe z 4 kromek [kromki chleba posmarowane masłem i natarte czosnkiem a następnie włożone do tostera a następnie ponownie natarte czosnkiem dla wzmocnienia aromatu czosnku]

Marynata / sos do sałatki :

  • 4 łyżki sosu słodkie chili
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżeczka sosu z tamaryndowca
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku

Wykonanie :

Składniki marynaty wymieszać, dodać pokrojone mięso i marynować 2h. Następnie mięso usmażyć razem z całą marynatą na rumiano, dodać pokrojone papryki, cebule, a gdy warzywa zmiękną całą zawartość patelni wymieszać z mixem sałat i pokrojonymi w kostkę grzankami i od razu podawać.