Składniki :
- 1 pierś z kurczaka pokrojona w grubsze paski lub kostkę
- olej do smażenia
- 4 małe czerwone cebule
- 1 czerwona papryka
- mix sałat – dowolny ulubiony
- sól, pieprz do smaku
- grzanki czosnkowe z 4 kromek [kromki chleba posmarowane masłem i natarte czosnkiem a następnie włożone do tostera a następnie ponownie natarte czosnkiem dla wzmocnienia aromatu czosnku]
Marynata / sos do sałatki :
- 4 łyżki sosu słodkie chili
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżeczka sosu z tamaryndowca
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
Wykonanie :
Składniki marynaty wymieszać, dodać pokrojone mięso i marynować 2h. Następnie mięso usmażyć razem z całą marynatą na rumiano, dodać pokrojone papryki, cebule, a gdy warzywa zmiękną całą zawartość patelni wymieszać z mixem sałat i pokrojonymi w kostkę grzankami i od razu podawać.