Składniki :
- spory kawałek świeżej wołowiny [4-6 osób]
- 3/4 słoiczka suszonych pomidorów
- oliwa po suszonych pomidorach do doprawienia całości
- 1 cebula czerwona
- łyżka kaparów
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 kiszone ogórki
- łyżeczka pikantnej musztardy
- sól, pieprz, maggi
- łyżeczka masła
- natka pietruszki
- koperek
- ewentualnie jajko
Wykonanie :
Mięso należy posiekać bardzo drobno [na miazgę] lub wrzucić do blendera i zmiksować.
Metoda przygotowania wedle uznania.
Mięso równie dobrze może być pokrojone w drobną kosteczkę.
Na maśle usmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek i odstawić do przestygnięcia.
Suszone pomidory pokroić w drobną kosteczkę, to samo zrobić z ogórkami a kapary zostawić w całości lub lekko posiekać [wedle uznania].
Mięso wymieszać z posiekanymi dodatkami [ostudzoną cebulą i czosnkiem też], dodać dodatki : musztardę, maggi, przyprawy, posiekaną drobno zieleninę i całość wymieszać.
Sprawdzić gęstość całości i dopiero wtedy dodać oliwę po suszonych pomidorach [nie więcej niż 2 łyżki-tyle powinno wystarczyć].
Wymieszać całość i ewentualnie dodać jajko [żółtko].