Składniki :

  • 2 dojrzałe awokado drobno pokrojone
  • 2 pomidory sparzone i obrane ze skóry i pokrojone w drobną kostkę
  • 1 drobno posiekana czerwona cebula
  • 4 łyżki natki pietruszki
  • sól, pieprz, maggi
  • 5 drobno posiekanych suszonych pomidorów
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 drobno posiekane korniszony
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka drobno posiekanych kaparów
  • 1 łyżeczka drobno posiekanych zielonych oliwek
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku

Wykonanie :

Pokrojone awokado skropić sokiem z cytryny, dodać pomidory, cebulę, natkę, przyprawy, pomidory suszone, oliwę, korniszony, kapary, oliwki i czosnek i całość bardzo dokładnie wymieszać. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić do smaku i mocno schłodzić w lodówce przed podaniem.