Składniki :
- 2 dojrzałe awokado drobno pokrojone
- 2 pomidory sparzone i obrane ze skóry i pokrojone w drobną kostkę
- 1 drobno posiekana czerwona cebula
- 4 łyżki natki pietruszki
- sól, pieprz, maggi
- 5 drobno posiekanych suszonych pomidorów
- 2 łyżki oliwy
- 2 drobno posiekane korniszony
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka drobno posiekanych kaparów
- 1 łyżeczka drobno posiekanych zielonych oliwek
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
Wykonanie :
Pokrojone awokado skropić sokiem z cytryny, dodać pomidory, cebulę, natkę, przyprawy, pomidory suszone, oliwę, korniszony, kapary, oliwki i czosnek i całość bardzo dokładnie wymieszać. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić do smaku i mocno schłodzić w lodówce przed podaniem.
