Składniki :
- 2 dojrzałe awokado
- 2 opakowanie łososia wędzonego
- 1 mango
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty
- sok z 1 cytryny
- sól, pieprz
- 5 pieczarek konserwowych
- 2 łyżki oliwy z chili
- 1 ogórek konserwowy
- 1 łyżeczka mascarpone
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka sosu wooster
- 1 łyżeczka kaparów
- 1 łyżeczka maggi [opcjonalnie]
Wykonanie :
Mango, awokado, cebulę, ogórka konserwowego, pieczarki i łososia pokroić w drobne kawałki, dodać czosnek, kapary, sos wooster, maggi, mascarpone, majonez, oliwę, przyprawy, sok cytrynowy i całość dokładnie wymieszać. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić i odstawić do lodówki by smaki się przegryzły. Podawać mocno schłodzone.