Składniki :

  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 opakowanie łososia wędzonego
  • 1 mango
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz
  • 5 pieczarek konserwowych
  • 2 łyżki oliwy z chili
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 łyżeczka mascarpone
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka sosu wooster
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 1 łyżeczka maggi [opcjonalnie]

Wykonanie :

Mango, awokado, cebulę, ogórka konserwowego, pieczarki i łososia pokroić w drobne kawałki, dodać czosnek, kapary, sos wooster, maggi, mascarpone, majonez, oliwę, przyprawy, sok cytrynowy i całość dokładnie wymieszać. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić i odstawić do lodówki by smaki się przegryzły. Podawać mocno schłodzone.