Składniki :
- usmażone naleśniki [minimum 10]
- 1 pokrojona w plasterki [ze skórką] cukinia i usmażona na maśle ze szczyptą oregano,soli i pieprzu
- 1 pokrojony w plasterki [ze skórką] bakłażan i usmażony na maśle ze szczyptą oregano,soli i pieprzu
- parmezan
- usmażony szpinak z czosnkiem,solą i pieprzem
- puszka rozdrobnionych pomidorów usmażona na maśle z oregano,solą i pieprzem i odparowana na gęsto
- 1 pokrojona w cienkie paski papryka czerwona i usmażona na maśle z solą i pieprzem
- 0,5 kg mielonego mięsa wołowego
- natka pietruszki
- sól, pieprz, curry, papryka słodka, ostra i wędzona
Wykonanie :
Na początku należy usmażyć mięso z solą, pieprzem, curry i paprykami a następnie wymieszać z posiekana natką pietruszki oraz odparowanymi i usmażonymi pomidorami z puszki. Jeśli masa okaże się zbyt rzadka należy ją jeszcze chwilę smażyć razem z mięsem aż stanie się wystarczająco gęsta.
Następnie należy na półmisku ułożyć naleśnik [dobrze, by ten na samym spodzie tortu był nieco grubiej usmażony niż pozostały bo stanowi spód] i zacząć przekładanie warstw : naleśnik-masa pomidorowo-mięsna-ser-naleśnik-plastry cukinii i bakłażana, paski papryki-ser-naleśnik-masa szpinakowa-ser-naleśnik i tak do wyczerpania wszystkich składników. Ostatnią warstwę musi stanowić naleśnik a na samej górze ser. Tak przygotowany tort można lekko podgrzać w piekarniku by ser we wszystkich warstwach się lekko rozpuścił.
Uwaga – wszystkie składniki podczas smażenia dla wydobycia smaku wymagają doprawienia solą i pieprzem ale łatwo przesadzić co w finalnym odczuciu spowoduje, że tort będzie za słony dlatego należy uważać z doprawianiem wszystkich warzyw.