Składniki :
- opakowanie dowolnego ulubionego tortellini [mogą być z boczkiem, szpinakiem, serem itp]
- 0,5 kg mielonej wołowiny
- pół szklanki tartego parmezanu
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz, przyprawa do wołowiny
- szklanka soku pomidorowego
- natka pietruszki
- łyżka masła
- tarta jedna marchewka
- tarta jedna pietruszka
- łyżka oliwy
- mały kawałek pora
Wykonanie :
Na maśle z oliwą podsmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem aż cebula zacnie się lekko złocić a nstępnie dodać utarte warzywa, posiekanego pora, podsmażyć całość lekko i dodać sok pomidorowy, przyprawy, mięso i dusić często mieszając. Gdy mięso straci surowość sprawdzić smak, doprawić w razie potrzeby i dodać do sosu posiekaną natkę pietruszki. Następnie dodać ugotowane wcześniej tortellini, dokładnie wymieszać całość i od razu podawać gorące posypane parmezanem.