Składniki :
- 2 opakowania średniej wielkości krewetek
- 1 czerwona cebula
- 5 ząbków czosnku
- rukola
- 1 dojrzałe mango
- pomidorki koktajlowe
- ogórek wąż
- tortille
- kolendra
- 1 awokado
- jogurt naturalny
- sól, pieprz
- mała papryczka chili
- sok z cytryny
- łyżeczka masła
Wykonanie :
Krewetki wysmażyć z czosnkiem (2 ząbki) i cebulą na maśle z dodatkiem cytryny, soli, pieprzu i chili. Do szklanki jogurtu dodać przeciśnięty pozostały czosnek, posiekaną kolendrę, przyprawy i odstawić do przegryzienia się smaków. Na przygotowanych w piekarniku lub na patelni placków tortilli układać rukolę, pokrojone awokado i mango, pokrojone pomidorki i ogórka. Na tak przygotowane tortille układać wysmażone krewetki z sosem, całość polewać dressingiem i zawijać ciasno w rulony. Podawać pionowo w szklankach.