Składniki :

  • 2 opakowania średniej wielkości krewetek
  • 1 czerwona cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • rukola
  • 1 dojrzałe mango
  • pomidorki koktajlowe
  • ogórek wąż
  • tortille
  • kolendra
  • 1 awokado
  • jogurt naturalny
  • sól, pieprz
  • mała papryczka chili
  • sok z cytryny
  • łyżeczka masła

Wykonanie :

Krewetki wysmażyć z czosnkiem (2 ząbki) i cebulą na maśle z dodatkiem cytryny, soli, pieprzu i chili. Do szklanki jogurtu dodać przeciśnięty pozostały czosnek, posiekaną kolendrę, przyprawy i odstawić do przegryzienia się smaków. Na przygotowanych w piekarniku lub na patelni placków tortilli układać rukolę, pokrojone awokado i mango, pokrojone pomidorki i ogórka. Na tak przygotowane tortille układać wysmażone krewetki z sosem, całość polewać dressingiem i zawijać ciasno w rulony. Podawać pionowo w szklankach.