Składniki :

  • 1 opakowanie dużych lub średnich krewetek
  • 1 opakowanie krewetek koktajlowych
  • 2 awokado
  • 1 limonka
  • 1 cytryna
  • 6 ząbków czosnku
  • 4 łyżki dobrej jakości oliwy z chili
  • 2 świeże papryczki chili
  • 2 łyżki masła
  • pęczek kolendry
  • 1 czubata łyżka masła
  • 1 łyżka keczupu
  • sól, pieprz
  • placki tortilli [ilość placków wedle planowanych ilości porcji ale nie mniej niż 6-8]
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • pomidorki koktajlowe

Wykonanie :

Krewetki [małe i duże] usmażyć na maśle z cytryną i połową posiekanego czosnku z dodatkiem 1 posiekanej chili i soli. Następnie zrobić guacamole rozgniatając widelcem awokado, dodając do niego sól, pieprz, drugie posiekane chili, resztę czosnku, posiekane pół pęczka kolendry, oliwę, sok z limonki i całość dokładnie mieszając. Na końcu zrobić sos z majonezu, keczupu, soli, posiekanej papryki i cebuli i posmarować nim każdy placek tortilli. Na posmarowane placki układać guacamole, usmażone krewetki, część posiekanej kolendry, pomidorki i zawijać w rulony. Od razu podawać.