Składniki :
- 1 opakowanie dużych lub średnich krewetek
- 1 opakowanie krewetek koktajlowych
- 2 awokado
- 1 limonka
- 1 cytryna
- 6 ząbków czosnku
- 4 łyżki dobrej jakości oliwy z chili
- 2 świeże papryczki chili
- 2 łyżki masła
- pęczek kolendry
- 1 czubata łyżka masła
- 1 łyżka keczupu
- sól, pieprz
- placki tortilli [ilość placków wedle planowanych ilości porcji ale nie mniej niż 6-8]
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- pomidorki koktajlowe
Wykonanie :
Krewetki [małe i duże] usmażyć na maśle z cytryną i połową posiekanego czosnku z dodatkiem 1 posiekanej chili i soli. Następnie zrobić guacamole rozgniatając widelcem awokado, dodając do niego sól, pieprz, drugie posiekane chili, resztę czosnku, posiekane pół pęczka kolendry, oliwę, sok z limonki i całość dokładnie mieszając. Na końcu zrobić sos z majonezu, keczupu, soli, posiekanej papryki i cebuli i posmarować nim każdy placek tortilli. Na posmarowane placki układać guacamole, usmażone krewetki, część posiekanej kolendry, pomidorki i zawijać w rulony. Od razu podawać.