Składniki :

  • – kawałek wieprzowiny bez kości pokrojony w cienkie ścinki (jak kebab)
  • – tortille podpieczone na patelni
  • – sałata lodowa
  • – pomidor
  • – pęczek rzodkiewek
  • – zielony ogórek
  • – majonez
  • – keczup
  • – kilka ząbków czosnku – przeciśniętych
  • – zioła (dowolna ulubiona mieszanka)
  • – 2 sosy knorr sałatkowe ziołowo-paprykowe
  • – oliwa z oliwek i woda do sosu do sałatki
  • – przyprawy : sól, pieprz, czerwona ostra i słodka papryka, curry, przyprawa do gyrosa, do wieprzowiny, zioła

Wykonanie :

Mięso przesmażyć na ostrym ogniu po uprzednim dokładnym przyprawieniu wyżej wymienionymi przyprawami. Majonez zmieszać z keczupem w równych proporcjach, dodać przeciśnięty czosnek i zioła, dokładnie wymieszać i odstawić do przegryzienia się sosu. Sałatę pociąć w długie i cienkie paski, pomidora, ogórka i rzodkiewkę pokroić w kostkę. Sałatkę przyprawić sosem knorr. Na gotowych tortillach układać : trochę sałatki, mięso i polewać sosem. Całość zawijać i podawać ciepłe.