Składniki :
- – kawałek wieprzowiny bez kości pokrojony w cienkie ścinki (jak kebab)
- – tortille podpieczone na patelni
- – sałata lodowa
- – pomidor
- – pęczek rzodkiewek
- – zielony ogórek
- – majonez
- – keczup
- – kilka ząbków czosnku – przeciśniętych
- – zioła (dowolna ulubiona mieszanka)
- – 2 sosy knorr sałatkowe ziołowo-paprykowe
- – oliwa z oliwek i woda do sosu do sałatki
- – przyprawy : sól, pieprz, czerwona ostra i słodka papryka, curry, przyprawa do gyrosa, do wieprzowiny, zioła
Wykonanie :
Mięso przesmażyć na ostrym ogniu po uprzednim dokładnym przyprawieniu wyżej wymienionymi przyprawami. Majonez zmieszać z keczupem w równych proporcjach, dodać przeciśnięty czosnek i zioła, dokładnie wymieszać i odstawić do przegryzienia się sosu. Sałatę pociąć w długie i cienkie paski, pomidora, ogórka i rzodkiewkę pokroić w kostkę. Sałatkę przyprawić sosem knorr. Na gotowych tortillach układać : trochę sałatki, mięso i polewać sosem. Całość zawijać i podawać ciepłe.
Dbrze nam się czyta :-) blog dodany do ulubionych :)