Składniki :

  • 6 tortilli
  • 4 usmażone filety z dorsza w panierce piwnej w głębokim tłuszczu [szklanka jasnego piwa, szklanka mąki pszennej, 2 jajka, sól, pieprz, chili – ciasto powinno być bardzo gęste i mocno oblepiać rybę]
  • do podania : pomidorki koktajlowe, sałata, czerwona cebula

Sos :

  • 2 korniszony posiekane bardzo drobno
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • sok z 1 limonki
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka jogurtu lub majonezu
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku

Wykonanie :

Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać, sprawdzić smak i ewentualnie jeszcze doprawić. Do złożonych placków tortilli [jak tacos] włożyć sałatę, usmażony gorący filet, pomidorki, cebulę, grubo polać sosem i od razu podawać.