Składniki :
- 6 tortilli
- 4 usmażone filety z dorsza w panierce piwnej w głębokim tłuszczu [szklanka jasnego piwa, szklanka mąki pszennej, 2 jajka, sól, pieprz, chili – ciasto powinno być bardzo gęste i mocno oblepiać rybę]
- do podania : pomidorki koktajlowe, sałata, czerwona cebula
Sos :
- 2 korniszony posiekane bardzo drobno
- 2 łyżki kaparów
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka musztardy
- sok z 1 limonki
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka jogurtu lub majonezu
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
Wykonanie :
Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać, sprawdzić smak i ewentualnie jeszcze doprawić. Do złożonych placków tortilli [jak tacos] włożyć sałatę, usmażony gorący filet, pomidorki, cebulę, grubo polać sosem i od razu podawać.