Składniki :

  • 2 grube plastry tuńczyka
  • 10 łyżek sosu teriyaki
  • 4 cebulki dymki posiekane ukośnie razem ze szczypiorkiem
  • pół kapusty pekińskiej lub innej kapusty/sałaty [wedle uznania]
  • 1 czerwona papryka
  • 1 jogurt naturalny
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka utartego imbiru
  • sól
  • 6 placków tortilli

Wykonanie :

Na początku należy zamarynować tuńczyka w sosie przez 2h. Następnie zrobić dip do wrapów : jogurt wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, posiekaną dymką, imbirem, solą. Tuńczyka po zamarynowaniu ugrillować na rumiano z obu stron [albo upiec w piekarniku]. Kapustę posiekać drobno, paprykę pokroić w paseczki. Placki tortilli smarować przygotowanym sosem, układać warzywa a na wierzchu układać poszarpanego tuńczyka. Zawijać ciasno i podawać jeszcze pokropione sosem.