Składniki :

  • płaty tortilli [ilość zależna od ilości planowanych porcji – ilość koktajlu i warzyw przewidywana na 4 porcje]
  • 1 duże opakowanie średniej wielkości krewetek
  • 3 łyżki koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka dobrej jakości keczupu
  • łyżeczka masła
  • pół łyżeczki sosu tabasco
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka soku cytrynowego
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku
  • dowolny dobór warzyw [papryki, ogórki, awokado, cebula, sałata itp]

Wykonanie :

Na maśle z dodatkiem czosnku i cytryny z solą i pieprzem usmażyć krewetki. Ostudzić a następnie z całym sosem ze smażenia wymieszać z majonezem, jogurtem, koperkiem, keczupem, tabasco i dowolnymi ulubionymi pokrojonymi warzywami. Tak zrobioną sałatką smarować grubo placki tortilli i zawijać klasycznie w rulony. Podawać przekrojone na połówki.