Składniki :
- płaty tortilli [ilość zależna od ilości planowanych porcji – ilość koktajlu i warzyw przewidywana na 4 porcje]
- 1 duże opakowanie średniej wielkości krewetek
- 3 łyżki koperku
- 2 łyżki majonezu
- łyżka dobrej jakości keczupu
- łyżeczka masła
- pół łyżeczki sosu tabasco
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżka soku cytrynowego
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
- dowolny dobór warzyw [papryki, ogórki, awokado, cebula, sałata itp]
Wykonanie :
Na maśle z dodatkiem czosnku i cytryny z solą i pieprzem usmażyć krewetki. Ostudzić a następnie z całym sosem ze smażenia wymieszać z majonezem, jogurtem, koperkiem, keczupem, tabasco i dowolnymi ulubionymi pokrojonymi warzywami. Tak zrobioną sałatką smarować grubo placki tortilli i zawijać klasycznie w rulony. Podawać przekrojone na połówki.