Składniki :
- opakowanie dużych lub średnich krewetek
- 1 główka czosnku
- tortille do podania
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki mascarpone
- mały kubek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- pół łyżeczki mielonych płatków chili
- 1 czerwona cebula
- 1 zielona papryka
- kilka pokrojonych papryczek jalapeno z zalewy
- pęczek świeżej kolendry
- pomidorki koktajlowe
- sól, pieprz
- łyżka masła
- łyżka soku z cytryny
Wykonanie :
Krewetki wysmażyć na maśle z dodatkiem soli, pieprzu, kilku posiekanych ząbków czosnku, chili, cytryny a następnie dodać lekko przestudzone do jogurtu wymieszanego z majonezem, resztą czosnku, mascarpone, posiekanym szczypiorkiem i większością kolendry. Paprykę, pomidory i cebulę drobno posiekać i wymieszać z papryczkami jalapeno i resztą kolendry. Krewetki w sosie układać na tortillach, ozdabiać salsą z warzyw, lekko składać lub zawijać i od razu podawać.