• opakowanie dużych lub średnich krewetek
  • 1 główka czosnku
  • tortille do podania
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki mascarpone
  • mały kubek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • pół łyżeczki mielonych płatków chili
  • 1 czerwona cebula
  • 1 zielona papryka
  • kilka pokrojonych papryczek jalapeno z zalewy
  • pęczek świeżej kolendry
  • pomidorki koktajlowe
  • sól, pieprz
  • łyżka masła
  • łyżka soku z cytryny

Krewetki wysmażyć na maśle z dodatkiem soli, pieprzu, kilku posiekanych ząbków czosnku, chili, cytryny a następnie dodać lekko przestudzone do jogurtu wymieszanego z majonezem, resztą czosnku, mascarpone, posiekanym szczypiorkiem i większością kolendry. Paprykę, pomidory i cebulę drobno posiekać i wymieszać z papryczkami jalapeno i resztą kolendry. Krewetki w sosie układać na tortillach, ozdabiać salsą z warzyw, lekko składać lub zawijać i od razu podawać.