• 1 awokado
  • pęczek kolendry
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • 1 małe chili
  • sól
  • łyżeczka mascarpone
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • opakowanie dużych krewetek
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • sok z połowy cytryny
  • 4 tosty z ulubionego pieczywa [upieczone w piekarniku z dodatkiem oliwy lub zrobione w tosterze]
  • posiekana 1 mała czerwona cebulka
  • 1 pomidor pokrojony w plasterki lub kosteczkę
  • majonez do podania
  • rukola do podania
  • koperek do podania
  • czerwony kawior do podania
  • prażony sezam do podania
  • szczypiorek do podania

Na początku należy przygotować guacamole łącząc wszystkie jego składniki w blenderze i miksując na gładki mus. Sprawdzić smak i ewentualnie doprawić do smaku. Następnie należy przygotować krewetki smażąc je na oliwie z masłem i doprawiając do smaku przyprawami, czosnkiem i cytryną. Następnie gotowe – jeszcze ciepłe grzanki posmarować guacamole, na nim ułożyć pomidora, cebulkę, rukolę, krewetki, majonez, szczypiorek, koperek, kawior, sezam i od razu podawać.