Składniki :
Na guacamole by Penelope :
- 1 awokado
- pęczek kolendry
- 4 ząbki czosnku
- sok z połowy cytryny
- 1 małe chili
- sól
- łyżeczka mascarpone
- łyżeczka oleju sezamowego
Krewetki :
- opakowanie dużych krewetek
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka masła
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- sok z połowy cytryny
Pozostałe składniki i dodatki :
- 4 tosty z ulubionego pieczywa [upieczone w piekarniku z dodatkiem oliwy lub zrobione w tosterze]
- posiekana 1 mała czerwona cebulka
- 1 pomidor pokrojony w plasterki lub kosteczkę
- majonez do podania
- rukola do podania
- koperek do podania
- czerwony kawior do podania
- prażony sezam do podania
- szczypiorek do podania
Wykonanie :
Na początku należy przygotować guacamole łącząc wszystkie jego składniki w blenderze i miksując na gładki mus. Sprawdzić smak i ewentualnie doprawić do smaku. Następnie należy przygotować krewetki smażąc je na oliwie z masłem i doprawiając do smaku przyprawami, czosnkiem i cytryną. Następnie gotowe – jeszcze ciepłe grzanki posmarować guacamole, na nim ułożyć pomidora, cebulkę, rukolę, krewetki, majonez, szczypiorek, koperek, kawior, sezam i od razu podawać.