Składniki :
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- mały kawałek wieprzowiny
- przyprawy : pieprz ziołowy,pieprz czarny,sól,sos sojowy,oregano,chili,oliwa z oliwek,curry,czerwona słodka papryka
- puszka kukurydzy
- ogórki kiszone
- 2 czerwone cebule
- 2 duże pomidory
- połowa średniej kapusty pekińskiej
- oliwki czarne
- kapary
- 5 ząbków czosnku
- śmietana
- jogurt naturalny
- keczup
- marchewka
Wykonanie :
Pierś i wieprzowinę pokroić na podobnej wielkości kawałki i zamarynować we wszystkich przyprawach i odstawić na 4h do lodówki by smaki się przegryzły.
Mięso po zamarynowaniu klasycznie usmażyć na rumiano i odstawić do przestygnięcia.
Ogórki,pomidory,oliwki,kapustę pokroić drobno.
Marchew utrzeć na tarce,kapary drobno posiekać.
Cebulę pokroić w cieniutkie piórka,kukurydzę odsączyć i przepłukać pod bieżącą wodą.
Ze śmietany,jogurtu,keczupu i przeciśniętego przez praskę czosnku sporządzić sos.
W szklanej misce o płaskim dnie układać warstwowo : kapusta-marchew-ogórki-sos-kapusta-pomidory-oliwki-kukurydza-sos-kapusta-cebula-kapary-sos.