Składniki :
- 4 udka z kurczaka
- pęczek kolendry do podania
Glazura :
- 1 łyżeczka posiekanych drobno marynowanych papryczek jalapeno
- 2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
- 1 łyżeczka tartego świeżego imbiru
- 4 łyżki płynnego miodu
- sok z połowy cytryny
- 4 łyżki białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczka płynnego oleju kokosowego
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
- sól, pieprz
Wykonanie :
W pierwszej kolejności należy zrobić glazurę łącząc jej wszystkie składniki ze sobą i dokładnie je wymieszać. Następnie powstałą glazurą dokładnie natrzeć udka z kurczaka i odstawić do marynowania na kilka godzin do lodówki. Mięso obsmażyć z obu stron a następnie dopiec w piekarniku na rumiano i do całkowitej miękkości mięsa. Podawać posypane kolendrą.