Składniki :

  • 4 udka z kurczaka
  • pęczek kolendry do podania

Glazura :

  • 1 łyżeczka posiekanych drobno marynowanych papryczek jalapeno
  • 2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
  • 1 łyżeczka tartego świeżego imbiru
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • sok z połowy cytryny
  • 4 łyżki białego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczka płynnego oleju kokosowego
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Wykonanie :

W pierwszej kolejności należy zrobić glazurę łącząc jej wszystkie składniki ze sobą i dokładnie je wymieszać. Następnie powstałą glazurą dokładnie natrzeć udka z kurczaka i odstawić do marynowania na kilka godzin do lodówki. Mięso obsmażyć z obu stron a następnie dopiec w piekarniku na rumiano i do całkowitej miękkości mięsa. Podawać posypane kolendrą.