• 6 udek z kurczaka
  • mix ulubionych warzyw grillowych np cukinia, papryka, cebula, pieczarki itp
  • sól, pieprz, chili w płatkach, garam masala, ostra, słodka i wędzona papryka
  • łyżeczka tartego imbiru
  • 4 utarte ząbki czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sok z 1 cytryny
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego

Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać a następnie natrzeć dokładnie nią udka z kurczaka i odstawić do marynowania na całą noc do lodówki. Następnie wyjąć mięso z lodówki na 4h przed planowanym grillowaniem. Udka grillować na tackach razem z warzywami pokrojonymi w duże kawałki. Obracać mięso podczas pieczenia kilka razy i grillować udka aż będą mocno upieczone i zrumienione. Podawać z pieczonymi warzywami i sałatkami.