Składniki :
- 4 udka z kurczaka
Składniki na marynatę-bejcę :
- 1 mały jogurt naturalny
- 3 przeciśnięte ząbki czosnku
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- pół pęczka posiekanej natki pietruszki
- 1 pęczek szczypiorku drobno posiekanego
- sól, pieprz, chili w płatkach
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej
Wykonanie :
Na początku należy połączyć wszystkie składniki marynaty bardzo dokładnie by powstała gładka gęsta masa. Tak przygotowaną marynatą dokładnie posmarować mięso i marynować kilka godzin. Następnie grillować udka na tackach co jakiś czas obracając i dokładając marynaty po obu stronach mięsa. Mięso grillować do całkowitej miękkości i na rumiano. Podawać z sałatkami.