Składniki :

  • 4 udka z kurczaka

Składniki na marynatę-bejcę :

  • 1 mały jogurt naturalny
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • pół pęczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 pęczek szczypiorku drobno posiekanego
  • sól, pieprz, chili w płatkach
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej

Wykonanie :

Na początku należy połączyć wszystkie składniki marynaty bardzo dokładnie by powstała gładka gęsta masa. Tak przygotowaną marynatą dokładnie posmarować mięso i marynować kilka godzin. Następnie grillować udka na tackach co jakiś czas obracając i dokładając marynaty po obu stronach mięsa. Mięso grillować do całkowitej miękkości i na rumiano. Podawać z sałatkami.