Składniki :

  • 1 duża marchewka
  • 2 duże pietruszki
  • 1 mały seler
  • 2 łyżki koperku
  • łyżka masła
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 małe cukinie
  • makaron rurki
  • groszek konserwowy lub mrożony
  • oliwa z oliwek
  • 1 kostka rosołowa warzywna
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

Wykonanie :

Warzywa i czosnek rozdrobnić np. w blenderze i smażyć na maśle z oliwą.
Dodać przyprawy, kostkę rosołową i smażyć do miękkości co jakiś czas mieszając.
Makaron ugotować klasycznie w osolonej wodzie.
Do warzyw dodać koperek, groszek konserwowy lub mrożony, jogurt i po wymieszaniu wyłączyć gaz.
Makaron odcedzić, przelać wodą i dodać do warzywnego sosu.

2014120317505120141203175102