Składniki :
- 10 ziemniaków pokrojonych w kostkę
- 1 mały kalafior podzielony na małe różyczki
- 1 puszka groszku lub 2 szklanki fasolki szparagowej ugotowanej
- pęczek kolendry
- puszka mleka kokosowego
- olej kokosowy
- sól, pieprz
- 1 duża marchewka pokrojona w grube kawałki
- 1 cebula
- 6 ząbków czosnku
- 1 łyżeczka utartego imbiru
- pół łyżeczki mielonej kolendry
- pół łyżeczki mielonego kminu
- 1 łyżeczka kurkumy
- pół łyżeczki mielonego cynamonu
- 3 szklanki bulionu drobiowego
Wykonanie :
Na oleju wysmażyć posiekaną drobno cebulę i czosnek na złoto, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, smażyć 5 minut razem. Zalać bulionem, dodać wszystkie przyprawy i dusić aż ziemniaki będą prawie gotowe. Dodać pozostałe warzywa i mleko kokosowe a następnie dusić aż wszystkie składniki będą miękkie. Sprawdzić smak, doprawić w razie konieczności a następnie dodać posiekaną kolendrę i podawać.