Składniki :

  • 10 ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 1 mały kalafior podzielony na małe różyczki
  • 1 puszka groszku lub 2 szklanki fasolki szparagowej ugotowanej
  • pęczek kolendry
  • puszka mleka kokosowego
  • olej kokosowy
  • sól, pieprz
  • 1 duża marchewka pokrojona w grube kawałki
  • 1 cebula
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka utartego imbiru
  • pół łyżeczki mielonej kolendry
  • pół łyżeczki mielonego kminu
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • pół łyżeczki mielonego cynamonu
  • 3 szklanki bulionu drobiowego

Wykonanie :

Na oleju wysmażyć posiekaną drobno cebulę i czosnek na złoto, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, smażyć 5 minut razem. Zalać bulionem, dodać wszystkie przyprawy i dusić aż ziemniaki będą prawie gotowe. Dodać pozostałe warzywa i mleko kokosowe a następnie dusić aż wszystkie składniki będą miękkie. Sprawdzić smak, doprawić w razie konieczności a następnie dodać posiekaną kolendrę i podawać.