Składniki :
- 10 frankfurterek
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka masła
- 2 cebule
- główka czosnku
- 2 zielone papryki
- 1 czerwona papryka
- puszka pokrojonych pomidorów
- łyżka pasty pomidorowej
- sól, pieprz, przyprawa turecka
- natka pietruszki
- puszka białej fasolki
Wykonanie :
Na oliwie z masłem wysmażyć na rumiano cebulę, dodać posiekany czosnek i po chwili smażenia dodać fasolkę, pokrojone w paski papryki, puszkę pomidorów, posiekaną natkę, przyprawy, pastę pomidorową i całość razem dusić na średnim ogniu 20 minut aż warzywa znacząco zmiękną. W tym czasie upiec na rumiano w piekarniku frankfurterki. Sprawdzić smak warzyw, doprawić w razie konieczności i od razu podawać z upieczonymi kiełbaskami.