Składniki :

  • ogórek zielony
  • kilka dymek
  • 2 pomidory
  • żółta papryka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 5 rzodkiewek
  • opakowanie rukoli
  • opakowanie roszponki
  • pół sałaty lodowej
  • sałata masłowa
  • Dressing :
  • sok z połowy cytryny
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 300ml jogurtu naturalnego
  • oliwa z oliwek
  • sól,pieprz,chili w proszku
  • łyżeczka musztardy gruboziarnistej

Wykonanie :

Sałaty podrzeć na równej wielkości kawałki (masłową i lodową), pozostałe warzywa posiekać dość drobno na podobnej wielkości kawałki. Zrobić dressing i odstawić na 15 minut do przegryzienia się smaków. Wszystkie warzywa połączyć ze sobą w salaterce i zalać dressingiem,ponownie całość wymieszać i od razu podawać.