Składniki :
- 12 małych ziemniaków
- czerwona papryka
- zielona papryka
- żółta papryka
- 12 małych pieczarek
- 12 plasterków wędzonego boczku
- kilka ząbków czosnku
- oliwa
- 1 mała cukinia
- sól, pieprz
- rozmaryn, oregano, tymianek
- masło
Wykonanie :
Ziemniaki ugotować w mundurkach a następnie obrać.
Papryki pokroić w grube kawałki, cukinię pokroić w grubsze plastry, pieczarki zostawić w całości [a jeśli są zbyt duże to przekroić na pół].
Z oliwy, masła, czosnku, ziół, przypraw zrobić sos.
W misce wymieszać z sosem wszystkie składniki oprócz boczku a następnie nadziewać kolejno : ziemniak, 3 kolory papryk, owinięta w boczek pieczarka, cukinia. Powtarzać czynność do wyczerpania składników.
Grillować 10-15 minut.