Składniki :

  • 12 małych ziemniaków
  • czerwona papryka
  • zielona papryka
  • żółta papryka
  • 12 małych pieczarek
  • 12 plasterków wędzonego boczku
  • kilka ząbków czosnku
  • oliwa
  • 1 mała cukinia
  • sól, pieprz
  • rozmaryn, oregano, tymianek
  • masło

Wykonanie :

Ziemniaki ugotować w mundurkach a następnie obrać.
Papryki pokroić w grube kawałki, cukinię pokroić w grubsze plastry, pieczarki zostawić w całości [a jeśli są zbyt duże to przekroić na pół].
Z oliwy, masła, czosnku, ziół, przypraw zrobić sos.
W misce wymieszać z sosem wszystkie składniki oprócz boczku a następnie nadziewać kolejno : ziemniak, 3 kolory papryk, owinięta w boczek pieczarka, cukinia. Powtarzać czynność do wyczerpania składników.
Grillować 10-15 minut.