Składniki :
- opakowanie białych wafli ryżowych
- 1 duża biała cebula
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżka keczupu
- 5 łyżek zalewy po ogórkach konserwowych
- sól, pieprz
- 3 pomidory suszone drobno pokrojone
- 2 łyżki oliwy po suszonych pomidorach
- 300ml gorącej wody
Wykonanie :
Wafle rozkruszyć na drobne kawałki, cebulę pokroić i wymieszać z waflami i suszonymi pomidorami. Do przecieru dodać keczup, oliwę po suszonych pomidorach, wrzątek, zalewę po ogórkach konserwowych, rozmieszać dokładnie i dodać do wafli z cebulą i pomidorami. Dokładnie całość przyprawić i po wymieszaniu odstawić na bok do wystygnięcia. Następnie odstawić do lodówki na całą noc. Podawać do klasycznych kromek chleba.
