Składniki :

  • opakowanie białych wafli ryżowych
  • 1 duża biała cebula
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka keczupu
  • 5 łyżek zalewy po ogórkach konserwowych
  • sól, pieprz
  • 3 pomidory suszone drobno pokrojone
  • 2 łyżki oliwy po suszonych pomidorach
  • 300ml gorącej wody

Wykonanie :

Wafle rozkruszyć na drobne kawałki, cebulę pokroić i wymieszać z waflami i suszonymi pomidorami. Do przecieru dodać keczup, oliwę po suszonych pomidorach, wrzątek, zalewę po ogórkach konserwowych, rozmieszać dokładnie i dodać do wafli z cebulą i pomidorami. Dokładnie całość przyprawić i po wymieszaniu odstawić na bok do wystygnięcia. Następnie odstawić do lodówki na całą noc. Podawać do klasycznych kromek chleba.