Składniki :

  • 2 szklanki ugotowanego brązowego ryżu [zblendować na gładko]
  • sól, pieprz, słodka, ostra i wędzona papryka
  • puszka białej fasoli [zagnieciona na gładko]
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 1 biała cebula drobno posiekana i usmażona na oleju
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 szczypty oregano
  • pół pęczka posiekanej natki pietruszki
  • 5 łyżek kaszy manny
  • 2 łyżki sosu sojowego

Wykonanie :

Wszystkie wcześniej przygotowane składniki dokładnie ze sobą wymieszać wraz z przyprawami, sprawdzić smak, w razie konieczności jeszcze doprawić i formować płaskie kotlety. Grillować na rumiano z obu stron [można uprzednio obtoczyć w bułce tartej]. Podawać do sałatek i z sosem czosnkowym.