Składniki :
- 0,5 kg chudej wieprzowiny pokrojonej w bardzo cienkie plasterki
- ryż długoziarnisty do podania
- 1 dymka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka przyprawy 5 smaków
- 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
- pół łyżeczki cukru brązowego
- 1 łyżka soku z limonki
- sól
- olej kokosowy
Wykonanie :
Na początku należy zamarynować mięso we wszystkich sosach rozmieszanych z cukrem, przyprawą 5 smaków i sokiem z limonki. Dodać posiekana cebulę i przeciśnięty czosnek i odstawić na kilka godzin do lodówki lub na całą noc. Następnie mięso z cebulą i czosnkiem w sosach wysmażyć na oleju kokosowym na rumiano. Do smażenia dodać dymkę, doprawić solą w razie potrzeby i podawać gorące z ryżem.