Składniki :

  • -> spory chudy,dość miękki kawałek wieprzowiny
  • -> 3 kostki rosołowe wołowe
  • -> płaska łyżka wegety
  • -> 2 marchewki
  • -> 2 pietruszki
  • -> 2 spore pory
  • -> duży seler
  • -> 6 ząbków czosnku
  • -> obsmażona na gazie cebula
  • -> lubczyk
  • -> kasza jęczmienna
  • -> śmietana
  • -> mąka
  • -> olej
  • -> masło
  • -> sól,pieprz,maggi (do wywaru)

Wykonanie :

Mięso porządnie przyprawić,oprószyć mąką i obsmażyć ze wszystkich stron,włożyć do garnka,zalać wrzątkiem i dodać wszystkie warzywa i składniki. Mięso gotować pod przykryciem minimum 45 minut. W tym czasie ugotować kaszę. Mięso pokroić w plastry,odlać trochę rosołu z gotowania mięsa i zrobić z niego sos ze śmietaną i ewentualnymi przyprawami,zagęścić mąką. Podawać z kaszą.