Składniki :
- -> spory chudy,dość miękki kawałek wieprzowiny
- -> 3 kostki rosołowe wołowe
- -> płaska łyżka wegety
- -> 2 marchewki
- -> 2 pietruszki
- -> 2 spore pory
- -> duży seler
- -> 6 ząbków czosnku
- -> obsmażona na gazie cebula
- -> lubczyk
- -> kasza jęczmienna
- -> śmietana
- -> mąka
- -> olej
- -> masło
- -> sól,pieprz,maggi (do wywaru)
Wykonanie :
Mięso porządnie przyprawić,oprószyć mąką i obsmażyć ze wszystkich stron,włożyć do garnka,zalać wrzątkiem i dodać wszystkie warzywa i składniki. Mięso gotować pod przykryciem minimum 45 minut. W tym czasie ugotować kaszę. Mięso pokroić w plastry,odlać trochę rosołu z gotowania mięsa i zrobić z niego sos ze śmietaną i ewentualnymi przyprawami,zagęścić mąką. Podawać z kaszą.