Składniki :
- -> makaron ryżowy
- -> 1 czerwona papryka
- -> por
- -> szczypiorek z młodą cebulką
- -> kawałek szynki wieprzowej
- -> kilka ząbków czosnku np 5
- -> oliwa z oliwek
- -> sos sojowy jasny,sól,pieprz,chili
- -> kapusta pekińska
Wykonanie :
Makaron zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na 15 minut. Paprykę pokroić w krótkie paseczki, pora pokroić w krążki, szczypiorek drobno posiekać, szynkę skroić w cienkie plastry, czosnek przecisnąć przez praskę, kapustę drobno posiekać. Warzywa przesmażyć na oliwie,dodać czosnek,mięso,smażyć wszystko razem,przyprawić do smaku sosem sojowym,solą,pieprzem,chili,dodać makaron i całość chwilę zasmażyć. Wyłączyć gaz i dodać szczypiorek,wymieszać całość.