Składniki :

  • -> makaron ryżowy
  • -> 1 czerwona papryka
  • -> por
  • -> szczypiorek z młodą cebulką
  • -> kawałek szynki wieprzowej
  • -> kilka ząbków czosnku np 5
  • -> oliwa z oliwek
  • -> sos sojowy jasny,sól,pieprz,chili
  • -> kapusta pekińska

Wykonanie :

Makaron zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na 15 minut. Paprykę pokroić w krótkie paseczki, pora pokroić w krążki, szczypiorek drobno posiekać, szynkę skroić w cienkie plastry, czosnek przecisnąć przez praskę, kapustę drobno posiekać. Warzywa przesmażyć na oliwie,dodać czosnek,mięso,smażyć wszystko razem,przyprawić do smaku sosem sojowym,solą,pieprzem,chili,dodać makaron i całość chwilę zasmażyć. Wyłączyć gaz i dodać szczypiorek,wymieszać całość.