Składniki :
- -> 2 spore pory
- -> 3 małe marchewki
- -> 2 podwójne piersi z kurczaka
- -> makaron świderki lub muszelki
- -> śmietana
- -> mąka
- -> ser żółty
- -> sól,pieprz,zioła prowansalskie,oregano,2 kostki rosołowe warzywne,przyprawa do zup maggi
- -> 3 małe pietruszki
- -> natka pietruszki
- -> 4 spore ziemniaki
Wykonanie :
Warzywa drobno posiekać,wrzucić do wywaru (z kostek warzywnych) i gotować do miękkości. Po 20 minutach dodać drobno posiekane ziemniaki. Kurczaka posiekać drobno,przyprawić i usmażyć na oliwie,dodać do gotującej się zupy. Zupę przyprawić do smaku maggi,ziołami,solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki,starty żółty ser,śmietanę i makaron. Gotować aż makaron będzie miękki. Gdy zupa będzie gotowa, zagęścić mąką.