Składniki :

  • -> 2 spore pory
  • -> 3 małe marchewki
  • -> 2 podwójne piersi z kurczaka
  • -> makaron świderki lub muszelki
  • -> śmietana
  • -> mąka
  • -> ser żółty
  • -> sól,pieprz,zioła prowansalskie,oregano,2 kostki rosołowe warzywne,przyprawa do zup maggi
  • -> 3 małe pietruszki
  • -> natka pietruszki
  • -> 4 spore ziemniaki

Wykonanie :

Warzywa drobno posiekać,wrzucić do wywaru (z kostek warzywnych) i gotować do miękkości. Po 20 minutach dodać drobno posiekane ziemniaki. Kurczaka posiekać drobno,przyprawić i usmażyć na oliwie,dodać do gotującej się zupy. Zupę przyprawić do smaku maggi,ziołami,solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki,starty żółty ser,śmietanę i makaron. Gotować aż makaron będzie miękki. Gdy zupa będzie gotowa, zagęścić mąką.