Składniki :
- 2 puszki ciecierzycy
- bulion warzywny [marchew,pietruszka,seler,por,przyprawy,czosnek,cebula]
- 1 czerwona cebula
- 5 ząbków czosnku
- 1 kg pomidorów malinowych
- 2 pęczki natki pietruszki
- oliwa z oliwek
- masło
- makaron świńskie uszka
- tarty parmezan
- sól, pieprz
- oregano, tymianek, rozmaryn
Wykonanie :
Ugotować warzywny bulion i odstawić na bok.
Cebulę posiekać drobno razem z czosnkiem i pomidorami i smażyć całość na oliwie z masłem.
Dodać posiekane zioła i przyprawić do smaku.
Warzywa dodać do ugotowanego bulionu i odgrzewać zupę na małym ogniu.
Po 30 minutach dodać przepłukaną ciecierzycę i surowy makaron [makaron można gotować bezpośrednio w zupie lub ugotować go oddzielnie]
Gdy makaron będzie gotowy zupę podawać posypaną tartym parmezanem.