Składniki :

  • – 350 g rumsztyku wołowego
  • – 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • – 1 łyżka ketchupu
  • – 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • – 1 łyżka soku z cytryny
  • – 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • – 2 łyżki oleju
  • – 180 g groszku cukrowego
  • – 200 g pędów bambusa
  • – 1 łyżeczka oleju sezamowego

Wykonanie :

Mięso pokroić w cienkie paski, przełożyć do miseczki i zmieszać z sosem sojowym, ketchupem, czosnkiem, sokiem cytrynowym i kolendrą. Marynować przez 3h. W nagrzanym woku rozgrzać olej i smażyć przez około 4 minuty mięso, intensywnie mieszając. Dodać groszek cukrowy i pędy bambusa. Mieszając, przypiekać na dużym ogniu około 5 minut. Składniki skropić olejem sezamowym. Dokładnie wymieszać całość i podawać.