Składniki :
- – 350 g rumsztyku wołowego
- – 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
- – 1 łyżka ketchupu
- – 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
- – 1 łyżka soku z cytryny
- – 1 łyżeczka mielonej kolendry
- – 2 łyżki oleju
- – 180 g groszku cukrowego
- – 200 g pędów bambusa
- – 1 łyżeczka oleju sezamowego
Wykonanie :
Mięso pokroić w cienkie paski, przełożyć do miseczki i zmieszać z sosem sojowym, ketchupem, czosnkiem, sokiem cytrynowym i kolendrą. Marynować przez 3h. W nagrzanym woku rozgrzać olej i smażyć przez około 4 minuty mięso, intensywnie mieszając. Dodać groszek cukrowy i pędy bambusa. Mieszając, przypiekać na dużym ogniu około 5 minut. Składniki skropić olejem sezamowym. Dokładnie wymieszać całość i podawać.