Składniki :

  • 1 główka kapusty pak choi lub mała kapusta pekińska
  • olej kokosowy
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 kg dowolnego chudego kawałka wołowiny
  • 2 szklanki groszku cukrowego
  • słoiczek mini kukurydzy
  • 6 dymek
  • 2 czerwone papryki
  • 4 łyżki sosu ostrygowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ryż lub makaron do podania
  • szklanka rosołu lub wody
  • mąka ziemniaczana do zagęszczenia sosu
  • łyżeczka soku cytrynowego
  • sól, pieprz

Wykonanie :

Na patelni rozgrzać olej i smażyć posiekaną kapustę, kukurydze, papryki, posiekane dymki, groszek i posiekany czosnek. Mięso pokroić w cienkie plasterki i wymieszać z przyprawami, sokiem cytrynowym, cukrem, sosem rybnym i ostrygowym i dodać do smażących się warzyw. Smażyć wszystko razem cały czas mieszając i ewentualnie podlewając wodą w razie konieczności. Sprawdzić smak, zalać rosołem lub wodą, zagotować, doprawić jeżeli to konieczne i zagęścić mąką. Podawać z ryżem lub makaronem.