Składniki :
- 1 główka kapusty pak choi lub mała kapusta pekińska
- olej kokosowy
- 3 ząbki czosnku
- 0,5 kg dowolnego chudego kawałka wołowiny
- 2 szklanki groszku cukrowego
- słoiczek mini kukurydzy
- 6 dymek
- 2 czerwone papryki
- 4 łyżki sosu ostrygowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- 1 łyżeczka cukru
- ryż lub makaron do podania
- szklanka rosołu lub wody
- mąka ziemniaczana do zagęszczenia sosu
- łyżeczka soku cytrynowego
- sól, pieprz
Wykonanie :
Na patelni rozgrzać olej i smażyć posiekaną kapustę, kukurydze, papryki, posiekane dymki, groszek i posiekany czosnek. Mięso pokroić w cienkie plasterki i wymieszać z przyprawami, sokiem cytrynowym, cukrem, sosem rybnym i ostrygowym i dodać do smażących się warzyw. Smażyć wszystko razem cały czas mieszając i ewentualnie podlewając wodą w razie konieczności. Sprawdzić smak, zalać rosołem lub wodą, zagotować, doprawić jeżeli to konieczne i zagęścić mąką. Podawać z ryżem lub makaronem.