Składniki :
- 0,7 kg wołowiny
- 1 mała kapusta włoska
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- puszka rozdrobnionych pomidorów
- mąka do zagęszczenia sosu
- sól, pieprz, przyprawa do wołowiny, papryka słodka i ostra
- świeże małe chili
- łyżka masła
- olej
Wykonanie :
Mięso pokroić na małe kawałki, przyprawić, obsmażyć na maśle z olejem na rumiano. Dodać pomidory, posiekana kapustę, cebulę, przeciśnięty czosnek, posiekane chili i smażyć cały czas mieszając aż znaczna część płynu z pomidorów odparuje. Podlać wodą lub bulionem (dowolnym) i dusić do miękkości mięsa na małym ogniu pod przykryciem. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić, zaciągnąć mąką by sos był gęsty i od razu podawać z ryżem.