Składniki :

  • 0,7 kg wołowiny
  • 1 mała kapusta włoska
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka rozdrobnionych pomidorów
  • mąka do zagęszczenia sosu
  • sól, pieprz, przyprawa do wołowiny, papryka słodka i ostra
  • świeże małe chili
  • łyżka masła
  • olej

Wykonanie :

Mięso pokroić na małe kawałki, przyprawić, obsmażyć na maśle z olejem na rumiano. Dodać pomidory, posiekana kapustę, cebulę, przeciśnięty czosnek, posiekane chili i smażyć cały czas mieszając aż znaczna część płynu z pomidorów odparuje. Podlać wodą lub bulionem (dowolnym) i dusić do miękkości mięsa na małym ogniu pod przykryciem. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić, zaciągnąć mąką by sos był gęsty i od razu podawać z ryżem.