Składniki :
- 0,7 kg ulubionego kawałka wołowiny
- 1kg bardzo małych pieczarek
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz syczuański, chili
- sos sojowy, sos rybny, sos teryiaki, sos hoisin
- 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
Wykonanie :
Mięso pokroić w cienkie paseczki a następnie przyprawić solą, pieprzem syczuańskim, chili oraz wszystkimi sosami – każdym po 2 łyżki. Do mięsa dodać posiekaną w piórka cebulę i przeciśnięty czosnek a następnie odstawić do lodówki na noc. Mięso wyjąć z lodówki godzinę przed smażeniem. Rozgrzać patelnię i mięso razem z marynatą smażyć na dużym ogniu cały czas mieszając. Dodać pieczarki pokrojone na połówki i dusić na średnim ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając i podlewając winem by sos nie był zbyt gęsty. Dusić całość pod przykryciem pilnując by na patelni cały czas był płyn. Podawać z ziemniakami piure.