Składniki :
- 0,4 kg mielonej wołowiny
- 0,4 kg mielonego mięsa z indyka
- 1 mała cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 jajka
- sól, pieprz, odrobina rozmarynu, sosu sojowego do smaku, sosu śliwkowego chińskiego do smaku, sosu worcestershire do smaku
- 2 kubki jogurtu naturalnego
- 4 łyżki posiekanego koperku
- odrobina maizeny do zagęszczenia sosu
Wykonanie :
Mięsa wymieszać z przyprawami, posiekaną drobno cebulą, przeciśniętym jednym ząbkiem czosnku, jajkami a następnie uformować małe klopsiki. Jogurt wolno podgrzewać z wcześniej wymieszaną maizeną, koperkiem i solą i pieprzem tak, by się nie zważył. Gdy sos będzie zagrzany wrzucać klopsiki i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż mięso będzie gotowe. Ze względu na to, by jogurt się nie zważył, gotowanie sosu z klopsikami będzie trwało dłużej.