Składniki :

  • chleb tostowy lub ulubiony np pełnoziarnisty do podania
  • opakowanie małych krewetek
  • tuńczyk wędzony w kawałku
  • sok z cytryny
  • pół pęczka kolendry
  • ogórek zielony
  • sól, 1 łyżka sosu ostrygowego, 1 łyżeczka czerwonego curry
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • 1 czerwona papryka
  • łyżka majonezu

Wykonanie :

Na maśle wysmażyć posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek a następnie dodać krewetki, pastę curry, sos ostrygowy i sól i całość smażyć razem przez 2 minuty. Dodać sok z cytryny, posiekaną paprykę, rozdrobnionego widelcem tuńczyka, majonez, całość wymieszać i zdjąć z patelni. Dodać utartego ogórka, posiekaną kolendrę a następnie sprawdzić smak, doprawić w razie konieczności i nakładać na pieczywo. Podawać jako przystawki.