Składniki :
- chleb tostowy lub ulubiony np pełnoziarnisty do podania
- opakowanie małych krewetek
- tuńczyk wędzony w kawałku
- sok z cytryny
- pół pęczka kolendry
- ogórek zielony
- sól, 1 łyżka sosu ostrygowego, 1 łyżeczka czerwonego curry
- 3 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 1 czerwona papryka
- łyżka majonezu
Wykonanie :
Na maśle wysmażyć posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek a następnie dodać krewetki, pastę curry, sos ostrygowy i sól i całość smażyć razem przez 2 minuty. Dodać sok z cytryny, posiekaną paprykę, rozdrobnionego widelcem tuńczyka, majonez, całość wymieszać i zdjąć z patelni. Dodać utartego ogórka, posiekaną kolendrę a następnie sprawdzić smak, doprawić w razie konieczności i nakładać na pieczywo. Podawać jako przystawki.