Składniki :
- 10 plasterków drobiowej wędliny pokrojonych w drobną kostkę
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej tzw maizeny
- pół dużego kubka jogurtu naturalnego
- 3 łyżki otrąb (dowolnych)
- sól, pieprz
- kilka łyżek wody, mleka lub nawet chudego rosołu dla nadania wytrawnego smaku
- 2 jajka
Wykonanie :
Składniki połączyć ze sobą dokładnie, rozmieszać całość trzepaczką do jajek i smażyć na minimalnej ilości tłuszczu (ja stosuję tłuszcz w sprayu by mieć pełną kontrolę nad ilością stosowanego tłuszczu na porcję – jeden ”psik” wystarczy w zupełności na jednego naleśniczka). Smażyć z obu stron na lekko rumiano. Naleśniczki w fakturze są bardzo delikatne i puszyste dlatego należy do nich podchodzić jak do jeża podczas ich obracania na drugą stronę :)