Składniki :

  • -> sałata masłowa
  • -> rukola
  • -> pomidorki koktajlowe
  • -> owczy ser, około 7 dag
  • -> tymianek, najlepiej świeży
  • -> rozmaryn, świeży
  • -> 4 ząbki czosnku
  • -> oliwa z oliwek
  • -> bagietka
  • -> ocet winny, około 3 łyżek
  • -> czarne oliwki
  • -> masło, około 1 łyżeczki
  • -> sól,pieprz

Wykonanie :

Czosnek drobno posiekać i podsmażyć razem ze świeżymi ziołami na oliwie. Na tym samym tłuszczu podrumienić pokrojoną bagietkę i przełożyć na blaszkę piekarnika uprzednio wysmarowaną masłem. Na każdej bagietce położyć plasterek owczego serka i zapiekać 8 minut w 180*C. Sałatę podzielić na równe kawałki, pomidorki poprzekrawać na pół, oliwki przepłukać pod bieżącą wodą. Przygotować sos : ocet wymieszać z oliwą, przyprawami. Sałatę i resztę warzyw ułożyć na półmisku i polać gotowym sosem. Na wierzchu położyć zapieczone bagietki.