Składniki :
- -> sałata masłowa
- -> rukola
- -> pomidorki koktajlowe
- -> owczy ser, około 7 dag
- -> tymianek, najlepiej świeży
- -> rozmaryn, świeży
- -> 4 ząbki czosnku
- -> oliwa z oliwek
- -> bagietka
- -> ocet winny, około 3 łyżek
- -> czarne oliwki
- -> masło, około 1 łyżeczki
- -> sól,pieprz
Wykonanie :
Czosnek drobno posiekać i podsmażyć razem ze świeżymi ziołami na oliwie. Na tym samym tłuszczu podrumienić pokrojoną bagietkę i przełożyć na blaszkę piekarnika uprzednio wysmarowaną masłem. Na każdej bagietce położyć plasterek owczego serka i zapiekać 8 minut w 180*C. Sałatę podzielić na równe kawałki, pomidorki poprzekrawać na pół, oliwki przepłukać pod bieżącą wodą. Przygotować sos : ocet wymieszać z oliwą, przyprawami. Sałatę i resztę warzyw ułożyć na półmisku i polać gotowym sosem. Na wierzchu położyć zapieczone bagietki.