Składniki :
- – chleb
- – masło
- – ogórki małosolne lub kiszone
- – ser pleśniowy z pieprzem
- – wędzona szynka
- – pomidor
- – żółty ser
- – zioła
Wykonanie :
Chlebek posmarować standardowo masełkiem jak na zwykłą kanapkę. Resztę składników oprócz pomidora i żółtego sera razem drobno posiekać i wymieszać dokładnie. Ułożyć na kanapkach kopczyki i przykryć pomidorem i plasterkiem żółtego sera. Zapiekać w piekarniku na chrupko i rumiano pod grillem :) Smacznego !
Doskonale nadaje się na przystawkę na imprezę ;)
To lubię. Konkretnie i treściwie przyrządzona przekąska to ulubiona część nie jednego party. Dlatego też do kanapek dodaję gomarowskie ogórki małosolne, moje ulubione pod jednym względem: są odpowiednio lżej ukwaszone niż inne, które miałem przyjemność próbować. Tak naprawdę kanapki są bezkonkurencyjne, a z ogórkiem (dodaję również pieczarki konserwowe) to po prostu poemat :)
super strona. Prosze wejsc zarowno na moja strone.