Składniki :

  • 4 duże pomidory
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej wymieszanej z łyżeczką sproszkowanego suszonego czosnku
  • 1 łyżka roztopionego masła
  • łyżeczka natki pietruszki [opcjonalnie]
  • sól, przyprawa do pomidorów

Wykonanie :

Bułkę wymieszać z octem, masłem, czosnkiem, przyprawami i ewentualnie natką a następnie podsmażyć całość na złoto cały czas mieszając. Pomidory przekroić na połówki, na każdej ułożyć część smażonej bułki z dodatkami a następnie piec w piekarniku w 200*C aż całość zacznie się mocniej rumienić a pomidory lekko się pomarszczą [trzeba uważać by nie przetrzymać pomidorów zbyt długo by nie zaczęły płynąć].