Składniki :
- 2 czerwone papryki
- 0,3 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 2 serki pleśniowe brie pokrojone w kostkę
- parmezan utarty na drobnej tarce
- 1 ugotowana filiżanka ryżu
- sól, pieprz
- masło
- natka pietruszki
- 1 ugotowany brokuł
- 1 ugotowany kalafior
Wykonanie :
Papryki pokroić w paski i poddusić na maśle.
Dodać mięso, przyprawić i razem z uduszonymi paprykami usmażyć by straciło surowość.
W naczyniu żaroodpornym układać warstwowo połowę ugotowanego brokułu, połowę kalafiora, połowę ryżu, połowę posiekanej natki, połowę mięsa z papryką i połowę serka pleśniowego i parmezanu.
Ponownie układać składniki zaczynając znów od warzyw taką samą drugą warstwę – brokuł-kalafior-ryż-natka-mięso z papryką-brie-parmezan.
Zapiekać w 180*C przez 15-20 minut aż wierzch się zarumieni.