Składniki :
- opakowanie makaronu penne – ugotowanego w osolonej wodzie z łyżką kurkumy
- mały kawałek sera gorgonzola
- szklanka tartego parmezanu
- 1 brokuł lub opakowanie mrożonego
- pół piersi z kurczaka przyprawionej solą, pieprzem, curry i przyprawą do kurczaka
- 2 szklanki mini pomidorków
- pęczek natki pietruszki
- opakowanie mrożonego szpinaku
- 6 ząbków czosnku
- łyżka masła
- por – tylko biała część
- 1 biała cebula
Wykonanie :
Na maśle wysmażyć posiekanego pora z cebulą i czosnkiem, dodać szpinak i przyprawionego kurczaka i całość smażyć często mieszając aż mięso będzie gotowe. W osolonej wodzie ugotować al dente brokuł, pomidorki pokroić na połówki. Do szpinaku z kurczakiem dodać ugotowany gorący makaron, rozdrobnione brokuły, posiekaną natkę pietruszki, pomidorki i całość dokładnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć pokruszoną gorgonzolę i posypać grubo tartym parmezanem. Zapiekać 30 minut pod przykryciem w 180*C na rumiano. Podawać lekko przestudzone.